Popüler Aramalar:

Uygulama Fikrinizi Doğrulamanın Ve Piyasaya Hızlıca Sürmenizin 3 Yolu

Çok büyük bir potansiyele sahip altın bir uygulama fikrine sahip olduğunuzu mu hissediyorsunuz? Büyük bir ihtimalle sizin veya çevrenizin uğraştığı problemleri çözecek bir fikre sahipsiniz. Peki, karşılaştığınız problemlerle daha önce uğraşan insanların sayısı yeterince fazla mı? Sadece kendinizden ve arkadaşlarınızdan oluşan küçük bir topluluktan bunu gözlemlemesi zor olabilir.

Uygulamanızın markette göreceği talebi saptamak için buradaki birkaç tüyoya göz atabilirsiniz:

  • Google

Evet, Google’ı kullanmak kadar basit olabilir. Yapmaya çalıştığınız işi daha önceden araştırmış olan insanların sayısını öğrenmek için Google Keyword Planner’ı kullanabilirsiniz. Uygulama fikrinizle alakalı olan kelimeleri tıpkı çözmeye çalıştığınız problem gibi yazın. Keywordleri arama kutusuna yazın, hedeflediğiniz ülke veya ülkeleri işaretleyin ve sonuç olarak Google size girdiğiniz kelimelerle ilgili yerel ve global aylık ortalama değerleri gösterecektir. Bu talebi iyi bir şekilde belirleyecektir.

  • Minimum Viable Product(MVP)

Seri girişimci Guy Kawasaki, pazar araştırması ve iş planlamasının abartıldığını, en iyi pazar araştırmasının da bir ürünü markete koyup insanların satın alıp almayacağını görmek olduğunu söylemişti. Ona göre en iyi iş planlaması, harika bir şey yaratmak ve bunu hızlı bir şekilde satmaktı.

Market araştırmaları yoluyla oluşturulan bir iş planı, uygulamanızı kullanan gerçek müşterilerden yola çıkarak oluşturduğunuzdan daha iyi olamaz.  Peki, uygulamanız henüz daha fikir aşamasındayken müşteriye nasıl ulaşıp, istenmeyen bir uygulama ile büyük miktarda para kaybının önüne geçebilirsiniz?

Bir MVP(en az zaman ve emekle üretilmiş ürün) ya da bir prototip oluşturun. Buradaki amaç, olabilecek en hızlı şekilde çözmeye çalıştığınız soruna hitap etmek ya da uygulamanızın değerini görmek olacaktır. MVP bir PowerPoint slayt sunumu, bir Dialog Box veya bir Landing Page olabilir. Bu genellikle bir gün veya bir hafta içerisinde oluşturabileceğiniz bir şeydir. Prototip de uygulamanın sunacağı temel özelliklere sahip gerçek şekilde işleyen bir uygulama olabilir. Ağınızla paylaşın ve alacağınız tepkileri gözlemleyin. İnsanlar onu kullanmak için heyecanlı mı? Bu uygulamayı kullanarak sorunlarını çözdüklerini ve ihtiyaçlarını giderdiklerini mi düşünüyorlar? Kullanımı kolay mı? Görüşlerini alın ve uygulamanızı gözden geçirin.

@@318@@

  • Landing Page

Henüz bir uygulamanız yok fakat müşterilerinizin kaydolmasını mı istiyorsunuz? O zaman Landing Page’ler tam da size göre. Uygulamanızın temel işlevini belirten bir teaser ya da tanıtım amaçlı bir landing page oluşturun. Bir teklife karşılık ya da basitçe uygulama piyasaya sürüldüğünde bilgilendirileceklerini söyleyerek e-mail adreslerini isteyin. Ulaştığınız Abone sayısı, uygulamanızla kaç kişinin ilgilendiğini tahmin etmenize yardımcı olabilir. Landing Page oluşturmak için Launchrock ya da KickoffLabs gibi platformlar kullanabilirsiniz. Landing Page’i oluşturduktan sonra bir Google Adwords ve Facebook pazarlama kampanyası oluşturun ve reklamları bu Landing Page’e yönlendirin.

İzleyeceğiniz yol ne olursa olsun, müşterilerinizin isteyeceği bir şey yarattığınızdan emin olun. Kawasaki’nin söyledeği gibi “ Bu roket bilimi değil, çalışkan olmak ve şansla alakalıdır.”

Yorumlar

İlk yorum yapan sen ol

Benzer Makaleler

Uzak Masaüstü Programları

Chrome Remote Desktop Kullanmaya Başlamak için 4 Kolay Adım

Proje Yönetim Sistemleri

En İyi 10 Proje Yönetimi Yazılımı

Muhasebe Programları

Blockchain ve Muhasebeciliğin Geleceği