Popüler Aramalar:

Şirketler Neden ERP Sistemleri Kullanmalıdır?

SYSPRO Şirketi’nin yayınladığı bir makalede, Şirket Operasyon Yöneticisi (ŞOY)’nin 10 maddede neden ERP(Kurumsal Kaynak Planlaması) sistemleri kullanması gerektiğini anlatmaktadır. Günümüzde ŞOY, günlük işlerde birçok problemle karşılaşmaktadır. Bu işlerin bazıları zor, bazıları ise şirketler için sıradan işlerdir. Ancak buradaki mesele, ŞOY’nin kapsamlı bir sorumluluk göstererek şirketin stratejik avantajını korumaya çalışmaktır. Bundan dolayı, ŞOY yüksek verimlilik elde etmek, iş performanslarını arttırmak ve iş döngüsünü geniş yelpazaden görmek için ERP çözümlerine sıkça ihtiyaç duymaktadır.

@@76@@

Bu yazıda kısaca ŞOY’lar için ERP sistemlerinin en önemli 10 faydasından bahsedeceğiz:

 

1)Çeviklik: ŞOY’lar geleceği kontrol edemezler ancak gelişmiş ERP çözümleriyle hızlı, verimli yönetim ve gelişen iş koşulları için platform sağlarlar.

 

2)Fonksiyonel İş Birliği: Eğer iş sistemlerinizin birbiriyle bağlantısı olmazsa sistemin içerisindeki hiyerarşide sıkıntılar olmaya başlayacak, sistemi görmeniz zorlanacak, kritik noktalarda karar vermeniz gecikecek ve karlılıklarınız tam olarak düşüş gösterecektir. Doğru ERP çözümleri ile şirketin iş sistemlerindeki problemler ortadan kaldırılacaktır.

 

3)Otomasyon: İş süreçlerinde otomasyonun olmaması durumunda, elle yapılıp tekrar edilen işlerde zaman kaybı ortaya çıkacaktır. İyi ERP çözümleri ile iş süreçlerinde şirketteki uyum artacak ve işleri takip edebilme konusunda kolaylık sağlanacaktır.

 

4)Gelişmiş Teknoloji: Bulut sistemleri, makine öğrenmesi, yapay zeka ve nesnelerin interneti gibi yeni gelişen yenilikçi teknloji ile ŞOY’lar ellerindeki veriler ile göremedikleri verileri analitik yöntemlerle analiz ederek karşılaşabilecekleri problemlere karşı daha hızlı çözümler üretebilirler.

 

5)Fırsatlar ve Bütçenin Belirlenmesi: Günümüzün en iyi ŞOY’ları projelerin zaman süreçlerini takip edebilen ve kaynak dağılımını doğru yapabilen sistemlere önem verirler. Çünkü bu iki özellik avantajları en iyi şekilde belirlemeye ve en iyi sonuçlar almayı sağlar. ERP sistemler, karşılaşabilinecek iş ile ilgili daha net tahminler ortaya koyar ve tahminlerin verilerini (yaklaşık bütçe gibi) daha iyi analiz edebilir.

@@319@@

6)Ortak Avantajları: İşlem kontrollerini daha başarılı bir şekilde takip edebilmek için kritik alanlardan bir tanesi de birbirine sıkı bir şekilde entegre olmuş stratejik ortaklıklardır. İyi şekilde entegre edilmiş ERP sistemlerinde bu stratejik bağlantıların birçok noktası vardır.

 

7)Kendi Kişisel Düşünceni Uyarlama: Günümüzün en iyi ERP sistemlerini kullanan firmalar, kendi müşterilerine fonksiyonları belirleme, rolleri belirleme ve kullanmayı belirleme gibi uygulamaları kendi kendine uyarlama yeteneğini verir. Böylece firmalar kullandıkları ERP sistemlerini, kendi içlerinde kendi kişisel düşüncelerine göre iyi bir şekilde dizayn edebilirler.

 

8)Stratejik Uyarılar: Şirketlerde sürekli büyüyen veri hacmi analiz yapmayı zorlaştırmaktadır. Şirketlerde, operasyonların çıktılarını ve eğilimlerini günümüzün analitik teknoloji ile belirlemek kolaylaşmıştır. Analitik analiz içerikli ERP çözümleri ŞOY’lere, ilgilenilen süreçle ilgili parametreleri ayarlamayı, potansiyel problemleri görmeyi ve hızlı bir şekilde harekete geçmeyi sağlamaktadır. 

@@1388@@

9)Müşteri Servisi: ERP sistemleri müşteri davranışlarını anlamakta ve tahmin etmekte anahtar veriler ortaya koyar. Bunun sonucunda şirketlerin müşteriyi elinde tutması ve daha fazla ürün satın alması konusunda ikna eder.

 

10)Gelişenin Ötesinde “Yeterince İyi”: Operasyonel ilerlemelerin en büyük düşmanlarından biri: Mevcut sistem içindeki rahatlıklardır. Şirketler için basit operasyonlarda ve tekrar edilen süreçlerde yapılan işler yeterli değildir. Günümüzün hızlı gelişen ve rekabetçi iş dünyasında, verimlilik ve geniş yetenek sahibi olmak önemli bir yere sahiptir.

 

Yorumlar

Yorum Yap
akincak

27.12.2016

Hata payini minimuma indirme

ERP sistemlerini kullanmanin bir diger faydasida manuel bilgi girislerinden kaynaklanabilecek hatalarin ERP sistemleriyle minimuma indirilmesi. Hatalari sistem cok daha kolay gorebiliyor ve uyarilarla ilerde cok daha fazlaya maliyeti olacak hatalarin yapilmasi onlenir; ornegin fabrikanin siparis girisinde yapilabileck hata manual olarak farkedilmesede ERP sistemleriyle kolayca gorulebilir.

Benzer Makaleler

İş Zekası

İş Zekası Nedir?

Eğitim Programları

Okullarda Kullanabileceğiniz 11 Çeşit Eğitim Programı

Büyük Veri Programları

Big Data(Büyük Veri) İşi: Ürün