Popüler Aramalar:

Muhasebeci Mi, Muhasebe Programları Mı ?

 

İşiniz küçük de olsa, serbest meslekle de uğraşsanız, tüccar da olsanız, kendi işinizde çalışan biri de olsanız her hâlükârda hem işinizle hem kişisel hayatınızla ilgilenmek bazı zamanlar oldukça zor olacaktır.

 

Bu durumda, maliyetin ve hesapların işlerinin ilerlemesinde önemli rol oynamasından dolayı başka birilerinden yardım ya da tavsiye almak, istemek hiç de kötü bir fikir gibi durmuyor.

 

Küçük bir işletme olarak, muhasebe sistemi yönetimi ile alakalı birçok seçeneğiniz var ve bunu yalnız yapmak da zorunda değilsiniz. Bu tartışmanın temel konusu ise bir muhasebeci kullanımı mı daha mantıklı, yoksa muhasebe programları mı, bunu artıları ve eksileriyle incelemektir. Bu seçimi yapmada size yardımcı olmak adına da, göz önünde bulundurmanız gereken bazı önemli noktalara sizler için değineceğiz.

@@1399@@

Hangisi daha iyi bir seçenek?

 

Gerçek şu ki, bunun kesin doğru bir cevabı yok. Muhasebe işlerini bir muhasebeciye bırakmak ya da tamamıyla size ve sizin işinize bağlı olan bir muhasebe programı kullanmak, tamamen size kalmış. Size en uygun olan seçenek başkası için hiç de uygun olmayabilir, ya da tam tersi.

 

Birçok açıdan, teknoloji ve onun gelişmeleri hayatımızı ve ilişkilerimizi hiç olmadığı kadar kolay bir hâle getirmektedir. Bu gelişmelerden biri de onu insanların yaptığı işlerden insanların yerine kullanmaktır. Muhasebeciler için bu ne anlama gelmektedir?

 

Bu demek oluyor ki, son zamanlarda artık insanlar işiyle alakalı ekonomik düzenlemeleri muhasebe programları aracılığıyla yapabilecek duruma geldi. Muhasebeciler ve bu muhasebe programları, iki taraf da işinize birbirlerinden ayrı faydalar sağlayabilir. Ama yine de söylememizde fayda var, 2 seçenek de tamamıyla birbirlerinin yerini tutamayabilir.

 

Şimdi sizlere muhasebeci ya da muhasebe programları kullanmanın ayrı ayrı avantajlarından bahsedelim.

 

Muhasebe yazılımları/programları kullanmanın avantajları

 

Bir muhasebe programı kullanmanız, finansal işlemlerinizi ve hesap yönetimlerinizi çevrimiçi olarak yapabilmeniz anlamına gelir. Aşağıdaki maddeleri muhasebe programı kullanmanın avantajları olarak sıralayabiliriz:

 

-Otomasyon/Özdevin: Dijital olarak sürekli bağlantılar içinde olduğumuz günümüz dünyasında gerçek zamanlı olarak verilere, bilgilere erişim çok önemli hâle gelmiştir. Otomasyon hâlindeki bir finans sistemiyle, sizin iş seçimlerinizde önemli faydalar sağlayacak finansal bilgilere, verilere kolay ve hızlı erişim sağlayabilirsiniz. Sağlayacağı diğer bir fayda ise zamanında rapor iletme ve analiz etme olanağı. Çünkü günümüzde dakik olmak ve zaman çok önemli bir konumda hayatlarımızda.

 

-Uygun Maliyet: İhtiyaçlarınızın seviyesine göre, cüzi maliyetleri olan hatta ücretsiz olan birçok muhasebe programları, yazılımları bulunmaktadır. Bu maliyet, genellikle ortalama bir muhasebecinin maliyetinden daha düşük seviyededir.

 

-İstikrar, uygunluk: Bu yazılımlar aracılığıyla verimli bir şekilde bilgi alışverişi yapabilirsiniz.

 

-Özellikler ve fonksiyonlar: Muhasebe yazılımları, muhasebe sistemlerinizi, işlerinizi kolaylaştıracak birçok özelliğe sahiptir. Buna OCR fonksiyonunu örnek olarak verebiliriz. OCR, akıllı telefonunuzun ya da bilgisayarınızın metinleri, yazıları okumasını sağlayan bir fonksiyondur. Bununla birlikte dökümanlarınızı dijital ortama aktarabilir; işlemlerinizin, harcamalarınızın kaydını çok daha verimli ve hızlı olarak tutabilirsiniz.

 

-Erişim kolaylığı: Bir muhasebe programı yardımı ile finansal belgelerinize istediğiniz zaman istediğiniz yerde telefon, tablet, iPad gibi birçok platform aracılığıyla ulaşabileceksiniz.

@@147@@

Bir muhasebeci kullanmanın avantajları

 

Muhasebeciler, iş hayatındaki ekonomik ilişkilere hazırlanmaya, bu ilişkileri kontrol ve analiz etmek üzere eğitilmiş profesyonel kişilerdir. Bir muhasebeciyle çalışmanın sağlayacağı avantajları aşağıdakiler olarak listeleyebiliriz:

 

-Kişisel dokunuşlar: Muhasebeciler, iş hayatındaki kararlarda ve finansal konularda önerileriyle sizlere ciddi yardımlar sağlayabilir. Muhasebecilere aynı zamanda bir nevi ekonomik danışmanlar diyebiliriz ve sizlere zor durumlarda ne yapmanız gerektiği konusunda fikirler verebilir, aynı zamanda nasıl fayda sağlayabilirsiniz sorusunda da sizlere tavsiyelerde bulunurlar.

 

-Zaman tasarrufu: Bir muhasebeciniz varsa, sizin birçok ekonomik işinizle o ilgileneceği için size girişimcilik ya da diğer iş ile alakalı konularda fazladan zaman kalacaktır. Sizin yerinize finansal raporların, hesaplamaların doğru hazırlandığını kontrol eden ve emin olan biri olduğu için siz de bu şekilde zamandan tasarruf etmiş olursunuz.

 

-Güvenlik: İşleriyle kendi ilgilenen ve muhasebesini kendi yapan kişilerin en büyük kaygılarından biri de farkında bile olmadan hata yapma ihtimalleri. Ekonomik problemler ve muhasebe yapmak çoğu zaman insanların kaçtığı ve yeri geldiğinde korkutucu derece zorlayıcı olabilen şeylerdir. Bir muhasebeci sizin için işlerin legallik ve hesaplamalar açısından hiçbir sorun taşımadığını kontrol etmekle yükümlüdür ve bu sizi epey rahatlatabilir.

@@123@@

Siz hangisini tercih ederdiniz ?

 

Açıkcası muhasebeci ya da muhasebe programı kullanma avantajlarına bakarsak, ikisinin de kendisine ait faydaları, kolaylıkları sağladığı bir gerçek. Sizin değerleriniz ve önem sıranıza göre bu seçim değişebilir.

 

İşin ilginç yanı ise, neden ikisi de bir arada olmasın ki ?

 

Hem muhasebe programları kullanarak hem de bir muhasebeciye sahip olarak iki tarafından size katacağı olumlu unsurlardan faydalanabilirsiniz. Önceden de belirttiğimiz gibi, birbirlerinin yerlerini tutmaları oldukça zor. Neyse ki, işletmelerin ikisini de kullanması mümkün ve bunu sağlayabilen birçok program ve sistem mevcuttur.

Yani siz muhasebecinize çoğu önemli işlerinizi bırakarak rahatlar, aynı zamanda muhasebe yazılımınızı kullanarak verilerinizi, bilgilerinizi ve hesaplamalarınızı rahatlıkla düzenli ve güncel tutabilirsiniz.

Yorumlar

İlk yorum yapan sen ol

Benzer Makaleler

Muhasebe Programları

Muhasebecilerin Sonu Mu Geldi ?

CRM Programları

CRM Yazılımının 9 Faydası

Büyük Veri Programları

Veri Tabanı Vs Veri Ambarı