Popüler Aramalar:

Kurumsal Kaynak Planlaması (ERP): İşletmelerin Bilmeleri Gereken Şeyler

 

ERP, bir organizasyonun tüm işlerini yönetmesine ve birçok arka ofis işlevini otomatik hale getirmesine olanak tanıyan, genelde birleştirilmiş uygulamalar takımından oluşan bir iş süreci yönetimi yazılımıdır.

Büyük şirketler tarafından kullanılmak üzere tasarlanmış - çoğu zaman verileri özelleştirmek ve analiz etmek için özel ekipler gerektiriyor - satış ve pazarlama, ürün planlama, üretim ve envanter yönetimi dahil olmak üzere bir operasyonun çeşitli yönlerini entegre ederek her şeyin mümkün olduğunca verimli olmasını sağlıyor .

@@79@@

Netsuite'a göre, bu kavram üretim planlama sistemlerinden büyüyen 1960'lara dayanıyor. 1970'li yıllara gelindiğinde hammadde siparişinde, bitmiş ürünlerin depolanmasında ve dağıtımında Malzeme İhtiyaç Planlaması olarak geliştirildi. ERP'nin daha geleneksel biçimi, daha arka ofis süreçlerini birleştirmek için yazılım oluşturulduğunda 1990'larda doğdu. Artık gelişmiş İş Zekası işlevlerine ve diğer oldukça karmaşık süreçlere geçti ve çok çeşitli sektörlerde kullanılıyor.

 

 

İşletmelere Sunduğu Yararlar

ERP yazılımı, işletmeler için çeşitli avantajlar sunar. Bununla birlikte, farklı işletme fonksiyonlarının birbirine daha yakın ve daha verimli çalışmasını sağlar. Böylece her ölçekteki şirket için zamandan ve paradan tasarruf etmesini mümkün kılar.

Raporlama, tüm departmanlar arasında gerçek zamanlı olarak erişilebilen otomatik bir şablon sistemini izlediği için büyük ölçüde geliştirildi; bu, kuruluşların karmaşık veri taleplerine daha hızlı cevap verebilmesi anlamına geliyor. Müşterilerin geçmişine ve bilgilerine daha hızlı ve daha doğru erişim yoluyla ilişkiler geliştirilebilir, veri analitiklerinin gücü daha iyi karar vermeyi sağlamak için kullanılabilir ve şirket çapında görünürlüğün geliştirilmesi işbirliğini geliştirirken, farklı departmanlar arasında kaliteli müşteri hizmetleri sunmak daha kolaydır.

Güvenlik de geliştirildi. Her şey izlenebildiğinden merkezi politikalar kuruluş genelinde uygulanabilir ve veri erişimi gelişmiş kullanıcı yönetimi ve erişim kontrolü kullanılarak kontrol edilebilir.

Tabii ki, işletmelerin mücadele etmesi gereken ERP'nin bazı dezavantajları vardır. Örneğin, kullanılmayan paketler için bile yazılım maliyetleri (BT altyapı güncellemeleri gibi dolaylı maliyetler de dahil olmak üzere) oldukça fazla olabilir ve bu sebeple bir çok proje uygulama sonucunu göremeden finansal problemlerden dolayı kapanabilir.

Ayrıca, çalışanların organizasyon genelinde katılımı başarı için gereklidir.bu sebeple çalışanların eğitim alması gereklidir. ERP dağıtımları genellikle çok zaman alıcıdır. Sistemin tümüyle işlevsel hale gelmesi bir yıla kadar sürebilir, ancak çoğu ERP paketi modüler formdadır. Şirketinrin her bir modülü kademeli olarak devreye alınması başarı oranını artırır.

ERP sistemleri buluta geçerken diğer yazılımların trendini takip ediyor. Ek donanım yatırımı olmaksızın, iş büyüdükçe sistemin daha kolay ölçeklendirilebileceği bu esneklik açısından avantajlara sahiptir.

@@76@@

Pazar Seçenekleri

Büyük işletmeler için ERP pazarı, Oracle, Netsuite ve SAP gibi büyük oyuncuların hakimiyeti altındadır. Oracle'ın ERP çözümü, 37.000'den fazla müşteriye sahiptir ve derin yazılım işlevselliği ve yüksek esnekliği ile bilinir ve pazardaki sırası 2'dir.

SAP, yazılımını yaklaşık 50.000 müşterinin kullandığını ve "rekabet gücünü artırmak ve iş süreçlerini düzene sokmak için kanıtlanmış bir sicile sahip olduğunu iddia ederken, NetSuite ise maliyet tasarrufu, karar verme ve verimlilik açısından önemli faydaları gerekçe göstererek dünyanın bir numaralı bulut tabanlı ERP çözümü olduğunu savunuyor.

Microsoft Dynamics gibi muhasebe sistemleri olarak başlayan paketler giderek yeteneklerini genişletmekte ve ERP paketlerinin birçok işlevini üstlenmekte böylelikle rekabete katkıda bulunmaktadır. Küçük kuruluşlar için, örneğin belirli endüstrilerin, ilaçların veya gıda işlemelerinin ihtiyaçlarını karşılamayı amaçlayan uzman paketleri vardır.

Yorumlar

İlk yorum yapan sen ol

Benzer Makaleler

Doküman Yönetim Sistemleri

Doküman Yönetim Sistemleri

Uygulama Geliştirme Programları

Bilgisayar Programlama Dilleri Nelerdir?

Proje Yönetim Sistemleri

2017 Yılı En iyi Ücretsiz Proje Yönetimi Yazılımları