Küçük İşletmeler İçin Cloud ERP Kılavuzu
Üretim ve hizmet şirketlerinin yönetimi, ERP sistemlerinin gelişiminden önce oldukça zor bir görevdi. Günümüzde ise küçük işletme organizasyonların çoğu ERP sistemlerini kullanıyorlar ve oldukça memnunlar.
ERP Sistemleri Ne İşe Yarar?
-Adından da anlaşılacağı üzere ERP sistemleri, şirketin hem içindeki hem de dışındaki bilgi akışını yönetmek üzere tasarlanır. Sistem envanter yönetimi, planlama, finans, muhasebe, insan kaynakları, satış ve pazarlama gibi modüllerinden yararlanarak şirketin ticari işlevlerini yönetir.
-Satış modülünün fonksiyonları aynı zamanda karşılıklı danışmayı, siparişin yerleştirilmesini, zamanlamasını ve sonrasında ise sevkiyat ve faturalandırılma süreçlerini de içerir.
-Bu modül aynı zamanda depolar arasındaki stok transferi dönemini de sona erdirir. Tüm bu rollerin dışında ticaret modülü, karar verme ve poliçe hazırlıklarına rehberlik etmek için tahlil kayıtları verme görevini de üstlenir.
-Şirketler pazarda rekabet edebilmek için daima cazip bir satış ve pazarlama gücüne sahip olmak zorundadırlar. Genel bir satış ve satın alma ERP modülü, bir işyerinde mücadeleci kalmayı ve satış ve pazarlama projelerini düzene sokmayı destekleyecektir.
-Bir ERP sisteminin içindeki İşletme ve satın alma modülü, tüm müşteriler ile iletişime geçip isteklerini ayrı ayrı takip edip, bu sipariş ve müşteriye ait malzemelerin sevkiyatı gibi işlemleri yerine getirebilir. Bu modül aynı zamanda satış yetkililerinin müşterilerle iletişime geçmesini, her satış faturasını takip etmelerini ve bu faturalar için ödeme almalarını da olanak sağlar.
-Transaction modülünün bir diğer özelliği ise her bir pazarlama personelinin oluşturduğu satış hedefini kontrol edebilmesini ve yönetimini sağlamasıdır.
-ERP sistemindeki satış modülündeki bu özellik, satın alma departmanının işleyişini geliştirir ve personelin doğru yönde ilerlemesini sağlar.
-Düzgün bir satış ve pazarlama modülü ayrıca kayıp siparişleri izleyen ve bu siparişlerin kaybedilmesinin nedenlerini belirleyen özelliklere de sahiptir. Şirket ortaklıkları ve bayilikler günümüzde yaygın bir olgudur.
-Modern bir ERP yazılımı, pazarlamadaki personeli, girişim ve lisans birimlerindeki personellerle ilişkilendirerek üretimlerini izleyip kontrol etmelerini sağlayacaktır.
-Bir ERP sistemi çeşitli departmanlar arasındaki bilgi akışını sağlar ve hissedarlarla bağlantı kurmaya yardımcı olur.
@@317@@
ERP Kurulumu Nasıl Yapılır?
-Bu şekilde çalışan sistemler ve yazılımlar, bir dizi ağ yapılandırması ve donanımı üzerinde çalışacak şekilde tasarlanmıştır.
-ERP sistemi, çeşitli operasyonlarından gelen ayrıntıları saklamak için paylaşılan bir veritabanına bağlanır; bu veritabanına farklı kullanıcılar erişebilirler. Genellikle çoğu geliştirici tarafından sistemin multi-mode framework’ünü yönetmek için entegre bir veritabanı tercih edilir.
ERP Sisteminin Doğru Uygulanması
-Tüm ERP sistemleri zaman zaman kontrolden geçirilmelidir. Şirketler kapsamlı bir ihtiyaç değerlendirmesi yaptıktan sonra ERP çözümünü seçmelilerdir.
- İhtiyaç değerlendirmesi yaparken, şirketler temel hedeflerini unutmamalıdır; başka bir deyişle, değerlendirilen ihtiyaçların her biri şirketin hedeflerine uygun olmalıdır.
- ERP çözümlerinin doğru şekilde uygulanmasını sağlayan başka bir etken ise doğru satıcının seçilmesidir. Tecrübeli bir satıcı şirketinizin ihtiyacını tam olarak anlayacaktır.
@@1388@@
ERP'nin Faydaları Nelerdir?
- Önceki proje verilerinin etkili bir şekilde yönetilmesini sağlar; Bu tür bilgiler karar vermede kritik önem taşırlar.
- Sistem kurumsal verilere sorunsuz erişim sağlar; bu da gelecekteki stratejilerin geliştirilmesi için gerekli bilginin toplanmasına yardımcı olur.
- Sistem, hizmetler, ürünler, satıcılar, perakendeciler, tedarikçiler, müşteri siparişleri ve bunun gibi birçok şey hakkında tek bir bilgi deposudur.
- Sistemde depolanan satış ve planlama bilgileri analizi, hiçbir zaman müşterilere eksik veya fazla sipariş teslim edilmemesine yardım eder.
- Sistem, müşterinin faturasını, belgelerini ve kaydedilen diğer herhangi bir müşteri etkileşimini tek bir alanda depolar; bu tür bilgilerin doğru analiz edilmesi, müşteri memnuniyetinin önemli düzeylerde artmasını sağlayacaktır.
Yorumlar
YORUM YAP
Hesabınız varsa giriş yapmak için tıklayın