Popüler Aramalar:

Bulut Barındırma vs. Paylaşılan Web Barındırması: Aralarındaki Fark Nedir ?

 

Web sitesi, işletmeniz için çok büyük önem taşır, çöktüğü anda markanız ve hesaplarınız ciddi olarak etkilenebilir. Web siteniz için farklı türde barındırma hizmetleri sağlayabilecek bazı şirketler vardır. Bu seçenekler sanal özel sunuculardan (VPS) standart biçimde paylaşılan sunuculara kadar uzanır.

 

Bu hizmetlerdeki en büyük farklardan biri paylaşılan ve bulut web sunucu/barındırma arasındadır. Bu iki hizmet de yakın seviyelerde değer görür, basit web sunucu fonksiyonlarını sunar ama tamamen farklı bir ilerleme izler. Hangisinin daha iyi olduğuna dair fikirler ve tartışmalar değişiklik gösterebilir ama bunun cevabı büyük oranda sizin bireysel ihtiyaçlarınıza bağlı olarak değişir.

 

Holly Rollins, dijital pazarlama firması olan 10x Digital’in başkanı, iş sahipleri için bulut sunucunun da paylaşılan sunucunun da faydalarının olduğunu söylemiştir. 10x Digital aynı zamanda web barındırma hizmetleri de sunan bir firmadır. Rollins’e göre, paylaşılanlar ekonomik olarak daha makul olsa da bulut sunucu barındırması güvenlik ve kullanım açısından daha uygundur.

 

Rollins’e göre doğru barındırma “web sitenizdeki varolan akışın ve yatırmak istediğiniz paranın türüne” bağlıdır. Ona göre işletme sahipleri önceliklerini ilk olarak belirlemelidir. Paylaşılan barındırma/sunucu ihtiyacınız olan kaynakları veya sürati size sağlamıyorsa dilediğiniz zaman geçiş ya da yükseltme yapabilirsiniz.

 

Paylaşılan ve bulut sunucu/barındırma arasında büyük farklar vardır. Aradaki bu farkı anlamak size en uygun hizmeti seçmenize kolaylık sağlayacaktır.

 

Aradaki fark nedir ?

 

Paylaşılan ve bulut barındırma arasındaki fark, nasıl organize edildikleriyle alakalıdır. Paylaşılan barındırma sunucuları içinde birden fazla web sitesi bulunan sunuculardır. Web barındırma firmaları bu sunucuları oluşturur, bakımını yapar ve onlara birçok web sitesi yerleştirir. Bu, web siteniz paylaşılan bir sunucuda barındırılıyorsa, diğer birçok web sitesiyle aynı kaynaklar için kullanılabilir olacak anlamına gelir. Bazı firmalar herbir sunucuya tonlarca web sitesi sıkıştırıyor, bu da sitenizin hızını ve performansını olumsuz etkiler. Ve bu da güvenlik konusunda bazı sıkıntılar doğurabilir.

 

Rollins “Eğer bir hacker bir siteye erişim sağlarsa, sunucudaki diğer siteler de erişilebilir hale gelebilir” der.

 

Bulut barındırma birden çok sunucuda varolabilen bir hizmettir. Paylaşılan bir sunucu dışında, siteniz bulut üzerinde barındırılmaktadır. Bu da sitenizin bir sunucudan ötekine sürüklenmesine, bundan dolayı da performansta dalgalanmalara ve başka problemlere yol açabilir. Bulut barındırma paylaşılan barındırmaya göre daha dinamiktir, bu da demek oluyor ki bulut barındırmada daha güvende olabilir ve performansınız artabilir.

@@122@@

Hangisi daha iyi ?

 

Her zamanki gibi, buna verilecek en kısa ve öz cevap: “Değişir.” İsteklerinize ve işinize uygun olan size tabii ki de daha iyi gelecektir ve uygundur.  Eğer ki, çok pahalı olmayan, iyi özelliklere sahip olan ve sahip olduğunuz trafik seviyenizi kontrol edebilecek bir şey istiyorsanız paylaşılan web barındırma sunucuları  işiniz için en uygun olan olacaktır.

 

Rollins’e göre paylaşılan barındırma, geleneksel ve ekonomik olarak işlevsel, küçük işletmeler için ideal olan seçenektir. Barındırdığı özellikler açısından kullanım kolaylığı da sağlarlar.

 

Eğer ki işletmeniz büyük bir kapsama sahipse, iş trafiğiniz yüksek ve güvenlik açısından daha fazlasına ihtiyacınız varsa bulut barındırma sizin için daha idealdir. Rollins, e-ticaretle ilgilenen işletmelere ve yüksek trafiğe sahip işletmelere bulut barındırmayı öneriyor.

 

“Özel bir sunucuya bağlı olmadığınız için, herhangi bir sorun çıkması durumunda siteniz kolayca ve hızlı bir şekilde başka sunucuya taşınabilir” diyor Rollins ayrıca. “Eğer çok fazla kaynağa sahip çok büyük bir siteniz varsa ve hız problemleriniz varsa, bulut barındırma sizin için iyi bir seçenektir.”

 

Bulut barındırma daha pahalı

 

Bulut barındırma, paylaşılana göre her ne kadar daha çok hız, güvenlik ve performans sunsa da ondan çok daha pahalı. Paylaşılan barındırma planları aylık birkaç dolara halledilse de, bulut barındırma aylık 15 20 doları geçecek maliyetlere sahip olabiliyor.

 

Her hizmette olduğu gibi, ödediğin kadarını elde edersin ve Rollins’e göre işletme sahipleri web barındırma hizmetlerine bakarken önceliklerini her daim göz önünde bulundurmalıdır. Bulut barındırma hizmetleri güvenlik ve performans özellikleri ile dolup taşarken paylaşılan barındırma hizmetleri uygun maliyetlere temel olarak küçük işletmelerin işlerinde yardımcı olabilir.

Yorumlar

İlk yorum yapan sen ol

Benzer Makaleler

CRM Programları

Küçük İşletme Sahiplerinin Büyümesi İçin İhtiyacı Olan 10 CRM

Hukuk Yazılımları

Hukuk Yazılımı Nedir?

Tedarik Zinciri Yönetim Sistemleri

İş Zekâsı Tedarik Zinciri Yönetiminizi Nasıl Etkiler?