Popüler Aramalar:

2020 Yılının En İyi Ücretli ve Ücretsiz Video Konferans Sistemleri

Çevrimiçi ses ve video konferans araçlarıyla tanışın.

 

Güncel salgın olan ve COVID-19 olarak da bilinen Corona Virüs yayılınımını azaltmak ve aynı zamanda üretkenlik üzerindeki etkinin sınırlanmasına yardımcı olmak adına, bir çok şirket hali hazırda uzaktan çalışma yapabilmeyi mümkün kılmak adına ayarlamalar yapmaktalar. Sizin için derlediğimiz en iyi video konferans yazılımını bu yazıda bulabilirken, aynı zamanda evden çalışanlar ve ofis arkadaşları ile birlikte kullanabilecekleri işbirlikçi yazılımlara da göz atmayı unutmayın.

Teknoloji'de yaşanan gelişimler, güvenilir bir video konferans sisteminin erişilebilir ve uygun fiyatlı duruma gelmesi demektir, ve kolaylıkla modern iş yerlerine kolayca hizmet verir hale bürünebilmektedir.

Bu bir çok farklı yerde ofisi bulunan işletmeler, çalışanlarının uzaktan çalışma yapabilmek adına evlerindeyken iş esnekliklerini güçlendirmelerini sağlayanlar, ve müşteri sayılarının ve ortaklarının dünya çapında olması gibi bir çok sebepten dolayı önemli hale gelmektedir.

Video konferansı demek, geçmişte yaşanan kimi soruların güncel olarak aşılması anlamına gelmektedir. Bütün toplantılar herhangi bir teknik problem, erişilebilirlik veya maliyet sorunu gözetmeksizin çevrimiçi olarak yürütülebilmektedir.

Ek olarak, seyahatlerin neden olduğu çevreye karşı karbon maliyetleri konusundaki artan endişeler nedeniyle, şirketler çalışanlarını, kendilerine ve çevreye neden olan maliyetlerden kurtarmak ve bir yere tek seferlik toplantılar gerçekleştirebilmek adına yapılan gereksiz seyahatleri kısmak adına çevrimiçi olarak yüz yüze gerçekleştirebilecekleri seçenekleri tercih etmektedirler.

Normal müşteri çözümleri olan Facetime ve Skype video görüşmelerini konuşma süreçlerinin olağan bir kısmı haline getirdi. Bazı büyük şirketler teknolojiyi yakalama konusunda yavaş kalsalar da, bu konuda olan beklenti, iş yerlerinin git gide bu teknolojiyi daha fazla benimsemesi ve kucaklaması olacaktır. Çünkü her yönüyle çok fazla fayda sağlamaktadır.

Bu yüzden bu yazıda piyasadaki en iyi video konferans  sistemlerini  karşılaşacaksınız.

 

Göz atabileceğiniz en iyi ücretli video konferans sistemleri

 

1. GoToMeeting

2. CyberLink U Meeting

3. Zoom Meetings

4. BlueJeans

5. Lifesize

6. Google Hangouts Meet

 

1. GoToMeeting

 

Mobil uyumlu video konferanslar

+Mobil Dostu

+Güzel Uygulamalar

+VoIP Güncellemeleri

 

GoToMeeting, LogMeIn tarafından sağlanan bağımsız web konferans hizmetidir. Beklendiği üzere ekran paylaşmanın yanı sıra ses ve video konferansları sağlayabilmektedir.

Mobil dostu olması sayesinde GoToMeetings rakiplerinden sıyrılıyor. Akıllı telefonunuza kurulum yapıp yine buradan bir konferans başlatabilirsiniz. Bir çok büyük firmanın yazılımı halen bunu yapmakta zorlanıyor. Hatta arama ve görüntü ayarlarını en üst noktaya çekebilmek gibi ayarların yanı sıra, tek tıkla chatlere ve toplantılara katılma şansı sunuyor.

Mobil uygulamaları Android ve iOS için farklı sürümler şeklinde yayınlanmış durumda. Her iki versiyonda pozitif anlamda yüksek geri dönüşlere sahip, bu da yine aynı şekilde kaliteyi ve kullanımı dengeleme konusunda zorluklar yaşayan diğer servislerden farklı olduğunu kanıtlar nitelikte.

Fiyatlandırmaya gelirsek, en uygun seçenek de bile bütün standart özellikler sunuluyor. 14$ aylık üyelik bedeli, yıllık üyelik tercih edilirse 12$ şeklinde tüketiciye yansıtılıyor. 150 katılımcıyla sınırlandırılsa dahi bu gayet cömert bir rakam, zira çoğu işletmenin tek ihtiyaç duyduğu şey bu olsa gerek.

 

 

Business olarak isimlendirilen seçenek de ise kullanıcılar 19$ aylık, ya da yıllık ödemeyi tercih ederlerse aylık 16$ gibi bir rakam ödemektedirler. Bu seçenek de katılımcı sayısı 250'ye çıkarken, yöneticilere çizim araçları ve fare paylaşımı gibi yeni özellikler ekliyor. Enterprise olarak isimlendirilen kurumsal üyelik de ise katılımcı sayısı 3000'e kadar yükselebiliyor.

GoToMeetings hakkında çok fazla güzel şey dillendirilebilir, eğer kurumsal anlamda bir VoIP çözümü de arıyorsanız GoToMeetings size entegre bir paket olarak bulut tabanlı bir telefon sistemi sunuyor. Hatta sadece o özelliği kullanmak yerine bu seçenek size daha uygun maliyetli olabilir.

@@331@@

2. CyberLink U Meeting

 

Küçük girişimler için tarayıcı bazlı video konferans sistemi

+Ücretsiz Üyelik

+İndirmeye Gerek Olmadan Kullanabilme

+Bir Çok Özellik

 

CyberLink, 1996 yılında kurulmuş Tayvan bazlı bir multimedya yazılım şirketidir. U Meeting ise şirketin video konferans çözümünün adıdır.

CyberLink U Meeting içerisinde 4 farklı üyelik seçeneği bulunmaktadır.

"Basic" seçenek ücretsizdir. 25 katılımcıya kadar, toplantı başı 30 dakika ile sınırlı kalmaktadır.

"Pro 50" seçeneği ise her host başına aylık 29.99$ olarak fiyatlandırılmış. 50 katılımcıya kadar, 24 saat toplantı başına vakit sunmakla beraber yönetici araçları ve PerfectCam gibi seçeneklere de erişim bulunmaktadır.

"Pro 100" seçeneği aylık 49.99$'den başlamaktadır. "Pro 50" seçeneğindeki özelliklerinin yanı sıra, 100 adet daha fazla katılımcı imkanı sağlamaktadır.

"Enterprise Features" olarak isimlendirilen kurumsal seçenek de ise önceki üyelik seçeneklerinde sunulanlara ek olarak, toplantı analizi, özelleştirilmiş müşteri destek hizmeti ve uçtan uca şifreleme gibi özelliklere erişebilmektedirler. Kullanmak isteyenler satış ekibiyle iletişime geçmelidir.

"PerfectCam" ise en garip özelliğidir. Kullanıcılar yüzlerine şirketin dediği üzere "tamamen profesyonel görünüm" kazanacakları bilgisayar tarafından yapılmış makyajlar ekleyebilmektedirler.

U Meeting tamamen web tabanlıdır. Bu bir takım özelliklerden yoksun olacağı gibi herhangi bir indirme yapmadan kullanabileceğiniz için U Meeting'i avantajlı hale de getirebilir. Fakat herhangi bir video kaydetme özelliği sunmadığı gibi, VoIP sistemleri kullanarak toplantılara çağrı yapabilme özelliğide bulunmamaktadır.

 

3. Zoom Meetings

 

Bu uygun fiyatlı ve kolay kullanılabilir video konferans sistemiyle daha verimli uzak toplantılar yapabileceğiniz yolu yakınlaştırın

+Bedava Üyelik

+Kullanıcı Dostu

-Daha Fazla Güvenlik Seçeneği Bulunabilirdi

 

Zoom Meetings masaüstü ve mobil cihazlara video konferans ve mesajlaşma hizmeti sunan bir şirketdir. Kolay ve hızlı kurulumu hedefler, ve geniş kapsamda ölçeneklenebilir özellikleri destekler.

Yalnızca HD video ve ses hizmeti sunmaz, aynı zamanda anlık 1000 katılımcıya kadar destekler. Büyük toplantılar en iyi şekliyle büyük ekranlarda yapılsa dahi, tek ekranda 49 adet video yayınlamayı destekler.

Toplantılar içerisinde metin araması yapabilmeyi destekleyen bir kopyasıyla beraber cihazınıza ya da Bulut'a kaydedilebilir. Ayrıca işbirlikleri katılımcılara kendi ekranlarını paylaşabilmeleri ve istenilirse birlikte çalışılıp kendi notlarını üretebilecekleri şekilde tasarlanmıştır.

Bunun yanında takım chat özelliği dosya paylaşımı, aranabilir geçmiş ve 10 yıllık arşiv seçenekleri sunmakta. Toplantılar birebir görüşmelere de evrilebilir.

Güvenlik ise esastır. 256-bit TLS şifreleme hem toplantılar hem de paylaşılan dosyalar için kullanılmaktadır. Otomatikleştirilmiş bir zamanlama ise Gmail, Outlook ve iCal üzerinden ayarlanabilmektedir.

En güzeli ise bir çok özelliğe sahip ücretsiz üyelik kullanılabilir, ve bu şekliyle 100 katılımcıya kadar 40 dakika sürebilen görüşmeler gerçekleştirilebilir. Ancak takım yönetimi ve idaresi gibi hizmetler sağlayan araçlar aylık olarak 14.99$ 'den başlamakta, ancak fiyatlar özel şirketler ve daha kurumsal paketler kullanmak isteyenlere ise her host başına 19.99$'a kadar çıkabilmekte.

 

4. BlueJeans

 

Bu fütüristik video konferans aracıyla bir kutucuktan daha fazlasını düşünün

 

+30 Gün Ücretsiz Deneme

+Dolby Ses Sistemini Desteklemesi

+Mantıksal Çözümleme

 

Merkezi California'da olan BlueJeans, 2009 yılında kuruldu. Şirket birlikte çalışabilmeyi mümkün kılan, Bulut tabanlı bir video konferans platformudur.

3 farklı üyelik seçeneği bulunan BlueJeans'da ücretsiz bir seçenek bulunmamakla birlikte, 30 gün boyunca ücretsiz deneme imkanı sunmaktadır.

"Me" olarak isimlendirilen seçenek yıllık olarak kullanılmak istenirse, aylık olarak her kullanıcıya 14.99$ fiyatına denk gelmektedir. Kullanıcılar 50 katılımcıya kadar ağırlayabilir. Herhangi bir bilgisayardan, iOS ya da Android cihazlardan bağlanabilirler. Her toplantı dahili arama rakamları içermektedir.

"My Team" üyeliği ise yine aynı şekilde yıllık olarak alınırsa her host başına aylık 19.99$ fiyatına denk gelmektedir. Kendinden alt üyeliklerdeki özellikleri desteklemesinin yanı sıra Bulut tabanlı buluşma kayıtlarına 10 saat fazladan süre, ve 75 katılımcıya kadar komuta merkezli gösterge paneli sağlamaktadır.

"My Company" paketi diğer planlardaki özelliklerin yanında  H.323//SIP bağlantılarındaki oda sistemleri, oda sistemi takvim desteği ile 150 katılımcıya kadar erişim imkanı sunmaktadır. Bu seçeneği satın alabilmek için kullanıcılar BlueJeans ile direkt olarak iletişime geçmelidirler.

Kullanıcılar BlueJeans kullanmak için herhangi bir yıllık üyeliğe abone olmak zorunda değildirler. En basit üyelik 40'dan fazla ülkede ücretsiz telefon işitsellerini desteklemektedir. BlueJeans aynı zamanda Dolby ses sistemlerini desteklemektedir. Bu seçenek video kalitesini platformların sunduğu özelliklerden daha fazla önemseyen kullanıcılara uygun olacaktır.

BlueJeans kendine yakın rakiplerine göre daha az özellik sunuyor gibi,ancak sistemin kalitesi gözden kaçırılmamalıdır ki kullanıcılar 30 günlük ücretsiz erişim ile de bu sistemin ihtiyaçlarına çare olup olmayacağını anlayabilirler.

 

5. Lifesize

 

Sanal toplantılarınızı bu kullanışlı araç ile gerçeğe dönüştürün

+Donanım Aygıtları Dahildir

+Ücretsiz Üyelik

+4K Video Destekler

 

Lifesize 2003 yılında kuruldu. Şirketin ana şubeleri Austin, Texas ve Münih, Almanya'da yer almaktadır. Lifesize son noktada yüksek kalite video konferanslar sunan, dokunmatik ekranlarla konferans yapılan telefon odaları ve Bulut tabanlı video işbirliği sağlayan bir platformdur.

Lifesize da üç adet üyelik seçeneği bulunmaktadır. Herhangi bir bedava üyelik bulunmazken, Lifesize Go ile birlikte bu sorun aşıldı. Lifesize'ın tamamen bedava olan bu web tabanlı hizmeti, kullanıcılara sınırsız sayıda video aramalarına izin veriyor. Ayrıca 8 katılımcıya kadar masaüstü ekran paylaşımı seçeneği de bulunuyor. Herhangi bir uygulama indirmeden ve toplantı uzunluğunda sınır olmadan kullanılabilmektedir.

Lifesize Standard küçük takımlar için tasarlanmış olup, her host için aylık 16.95$ dolar fiyat etiketine sahiptir. 100 katılımcıya kadar sınırsız toplantı seçeneği sunarken, Tekli Oturum Açma (Single sign-on), kişisel buluşma ve sohbetli destek gibi özellikleri desteklemektedir.

Lifesize Plus küçük ve orta ölçekli şirketleri hedef almaktadır. Daha fazla seçenek sunmakta olsa da en az 15 host alacak şekilde aylık host başına 14.95$ gibi bir fiyata denk gelmektedir. Bu üyelik 300 katılımcıya kadar destek sunuyor, Microsoft'un entegre sistemlerini içeriyor ve gerçek zamanlı toplantı bilgilerini gösterebiliyor. Telefon ve e-mail desteği ile birlikte host başına 1 saatlik Bulut kayıt hizmeti sağlayabiliyor.

Lifesize Enterprise minimum 50 host olacak şekilde host başı 12.95$ fiyatına satın alınabiliyor. Bu plan, 1.000 izleyici'ye kadar olan etkinliklerin canlı yayınlamasını, sınırsız US aramasını, markalaşma ve özelleştirme, özelleştirilmiş destek ve sınırsız video kaydı yapabilme gibi özellikleri destekler.

Ücretsiz versiyonunun dışında, Lifesize'ın ücretleri diğer video konferans çözümleri sunan rakiplerine kıyasla biraz daha fazla gibi görülebilir. Bunun sebebi üyeliklerin kendi donanım çözümlerini içermesidir. Her plan'da üyeler çok sayıda cihaz'a sahip olabilirken, şirket kullanıcılarını kendi entegre kamera sistemlerine güvenmeleri konusunda da ısrarcı değildir. Lifesize ayrıca 4k video konferanslarını da desteklemektedir.

 

6. Google Hangouts Meet

 

Erişilebilir bulut tabanlı konferanslar için

+G Suite Entegrasyonu

+Erişilebilir Ve Kolay

+Rekabetçi Fiyatlandırma

 

Google Hangouts Meet, G Suite ofis verimliliği platformunun bir parçasıdır ve birinci sınıf bir konferans hizmeti vermeyi hedefler.

Özellikle iş çözümlerine yanıt bulmak için üretilmiştir. Geniş ölçekteki üyelere aynı anda hitap edebilir, ve akıllı katılım özelliği ile hızlı arayüzü sayesinde bekleme ihtiyacını bir hayli azaltmaktadır.

Standart Google Hangouts'un gelişmiş bir versiyonu olarak, harici müşterilerle çalışmayı kolay kılmayı hedefler. Bunu ilk olarak web uygulaması deneyimi üzerinden sağlar, bu sayede herhangi bir program indirmeye gerek kalmaz. İkinci olarak özel telefon numarası sağladığı için hareket halindeki kullanıcılar katılabildiği gibi hat kalitesinin korunabilmesini ve aramalarda herhangi bir kayıp olmamasını sağlar.

Mobil kullanıcılar için Apple AppStore ve Android için Google Play Store'da uygulamaları bulunsa da Google Hangouts Meet hali hazırda varolan konferans yazılımlarıyla da kullanılabilmektedir. Bunun için gereken tek şey SIP ve H.323 standartlarına Skype Kurumsal kullanıcıları için uymasıdır. Aynı şeyler özellikle Cisco, Lifesize ve Polycom için de geçerlidir, ayrıca Pexip Infinity kullanarak da Hangouts buluşmalarına katılabilirsiniz.

Google Calendar kullanarak toplantılar planlamakla kalmaz, aynı zamanda kullanıcılar oturum açtıklarında gereken etkinlik bilgilerini sağlayan bu G Suite platformunda bulunmanın bir diğer önemli avantajı ise diğer uygulamaların verilerini kolay bir şekilde kullanabilmektir.

Hangouts'un kendisinin bir başka önemli artısı ise diğer sağlayıcıların size biçtiği aylık yüksek kullanım fiyatlarına sahip olmamasıdır.

Son olarak, Hangout Meets yazılım için yüksek fiyatlar istemeyen, özellikle her çaptaki işletme tarafından erişilebilmeyi hedefleyen kurumsal düzeyde bir konferans platformudur.

@@219@@

Göz atabileceğiniz en iyi ücretsiz video konferans sistemleri

 

1. Zoom Meeting

2. Skype

3. FreeConference

4. Google Hangouts

5. Cisco Webex Meetings

 

1. Zoom Meeting

 

Bünyesinde bir çok özellik barındıran güvenli şifrelemeye sahip ücretsiz video konferans çözümü

+100 Katılımcıya Kadar Desteklemesi

+256-bit TLS Şifreleme

-Geniş Toplantılar İçin 40 Dakika Limit

 

Mac, Windows, Linux, iOS ve Android için mevcut olan Zoom Meeting, bir çok kapsama çözüm bulabilmektedir. Ücretli ve ücretsiz seçenekleri bünyesinde barındırırken, ücretsiz uygulamasında bile birebir görüşmeler yapabilir, ya da 100 kişiye varan grup toplantıları gerçekleştirebilirsiniz. Ancak 3 veya daha fazla katılım içeren toplantılar 40 dakika görüşme limitiyle sınırlandırılmaktadır.

Masaüstü ve uygulama paylaşımı gibi güzel dokunuşlara sahiptir. Etkileşimli tahta ve ek açıklamalar gibi özellikleri, ve görüşmeleri MP4 ya da M4A formatlarında kaydedebilmek gibi rakip uygulamalarda para ödeyerek sahip ödeyebildiğiniz şeyleri bedavaya bulabilirsiniz.

256-bit TLS şifreleme size gerçekleştirdiğiniz görüşmelerinizin ve paylaştığınız dosyaların güvende olduğunu garantiye almaktadır. Microsoft Outlook ve Chrome için eklentiler mevcut olduğu için, toplantı planlamada kullanılabileceği gibi yöneticilerin sohbet odalarında ve toplantıları üzerinde büyük bir kontrol yetkisi bulunmaktadır. Zoom Meeting basit bir sohbet aracı gibi de kullanılabilmektedir, ancak ihtiyacınız olan şey daha fazlasıysa, tıpkı daha fazla katılımcıya destel sağlamak gibi özellikler için bir çok uygun fiyatlı seçenek de bulunmaktadır.

 

2. Skype

 

Microsoft'un cömert ve ücretsiz video konferans uygulaması

+Platformlar Arası Destek

+Web Tarayıcısı Üzerinden Kullanılabilir

+Canlı Altyazılar

-50 Katılımcı Limiti

Skype bir çok insanın kullandığı ve aslında tanıdık olduğumuz bir isim. Microsoft'un genellikle ailelerle ve arkadaşlarla iletişim kurmak adına yapıldığı düşünülen videolu sohbet uygulaması Skype, aslında bundan daha fazlasını sunabilmekte. Bu platformlar arası kullanılabilen uygulama ayrıca 50 kişilik gruplara, videolu aramalar sağlayabilmekte.

Skype ayrıca tarayıcınızda kullanılabilir, bu da herhangi bir uygulama kurmadan insanlarla görüşme yapmanız için harika bir yoldur. Basitçe insanları mail yoluyla davet edip sohbet etmeye başlayabilirsiniz.

Bildiğiniz üzere ekran paylaşma seçeneği de bulunmakta, ayrıca konuştuğunuz kişiye odaklanmanız için arka planı otomatik olarak bulanık hale getirebileceğiniz durumları da kullanabilirsiniz. Diğer kullanışlı seçenekler ise görüşmeler esnasında canlı altyazılar kullanabilme ve sohbetleri kaydetme gibi yetiler olabilir.

Daha fazla insanı kapsayan video görüşmelerine ihtiyaç duyuyorsanız, ücret ödeyerek Skype Kurumsal seçeneğine güncelleyebilirsiniz. Aylık kişi başı düşük ödeme seçenekleriyle, sohbetleriniz için 250 kişiye kadar katılımcı, Office entegrasyonu ve güçlendirilmiş güvenlik özelliklerine erişebilirsiniz.

@@280@@

@@362@@

3. FreeConference

 

Küçük ama uluslararası görüşmeler için harika ve ücretsiz video konferansları

+Herhangi Bir Programa Gerek Yok

+Uluslararası Numara Kullanılabilir

-En Fazla 5 Katılımcı

FreeConference herhangi bir program kurmaya gerek kalmadan işlerini kolaylaştırmaya yarayan bir uygulamadır. Hali hazırda mobil sürümleri mevcut olsa da, tarayıcısı olan her cihaz üzerinden video konferans seansları yapmak mümkündür. Yazılı ve videolu sohbetlere katılabilir, ekran ve dosya paylaşma gibi özellikleri kullanabilirsiniz. Ancak FreeConference limitler olmadan FreeConference değildir!

Konferans katılımcılarının maksimum rakamı 5 ile sınırlandırılmıştır. Bu yüzden düzenli olarak daha fazla kişiye ev sahipliği yapmak isteyen küçük işletmelere pek de uygun sayılmaz.

Bir takım uluslararası telefon numarası konferans çağrıları için mevcut durumda olabileceği gibi, isterseniz çağrılarınızı kaydedebileceğiniz bir seçenek de bulunuyor. Toplantıları yapılandırma, yönetme ve zamanlama FreeConference ile son derece kolay, ayrıca Outlook ile de kullanılabiliyor. Yinelenen toplantıları ayarlayabilmek gibi güzel dokunuşlar da mevcut. İleri düzeyde güvenlik, video kaydetme ve kopyalama gibi özelliklerin ücretli seçeneklerde olması gerçekten kötü olsa da, ücretsiz versiyonu halen çok güçlü durumda.

 

 

 

4. Google Hangouts

 

 

Herhangi bir masaüstü ya da mobil cihazda kullanılabilir ve küçük toplantılar için ideal

+Masaüstü Ve Mobil Desteği

+Web Tarayıcıda Kullanılabilir

-Video Chat 10 Katılımcıyla Sınırlandırılmış

 

Google'ın mesajlaşma hizmetleri geniş bir yelpazeye sahip olduğu gibi, Hangouts da kendi içinde Meet ve Chat olarak iki tane varyantı bulunmakta. Google Hangouts Meet sadece G Suite üyelerine erişilebilir olduğu için, Google Hangouts gibi ücretsiz bir hizmet değil. Ancak şunu bilmelisiniz ki, Google kullanıcıları Google Hangouts Chat'e taşımak istiyor.. Kafanız karıştı mı?

Hangouts, 150 kişiye kadar görüşme imkanı sağlayabilen çok kolay bir araçtır. Ancak video görüşmeleri 10 katılımcıyla sınırlandırılmıştır. Seçenek anlamında kısıtlı olsa da, hız ve kolaylık anlamında tatmin edicidir. Hangouts tarayıcınızda kullanılabildiği gibi, Chrome OS, iOS  ve Android için uygulamaları mevcuttur.

Corona Virüs salgınından sonra, bir çok insan evde kalmaya zorlandı ya da tercih etti. Google buna karşın Hangouts Meet'ın kapasitesini  G Suite ve Eğitim için G Suite kullanıcılarına ücretsiz olarak dünya çapında uzaktan çalışmayı öğrenmek isteyenlere böyle kolay bir kolaylığı hayata geçirdi. 1 Temmuz 2020 tarihine kadar, 250 kişiye kadar toplantılar yapabilme, Google Drive görüşme kayıtlarını yükleyebilme ve bir çok kurumsal düzeydeki özellik bedava olarak sunuluyor.

@@219@@

5. Cisco Webex Meetings

 

Herhangi bir fiyat etiketine sahip olmayan üst düzey video konferansları gerçekleştirin

+1GB Bulut Depolaması Dahildir

+100 Katılımcıya Kadar Destekler

+Ekran Paylaşımı Yapılabilir

 

Arkasında Cisco gibi bir isim olduğu için, WebEx Meetings çözümüne olan beklentiler haliyle çok yüksek durumda ki hayal kırıklığına da neden olmadı açıkcası. Webex Meetings içerisinde bir çok plan mevcut olsa da, çoğu durumda ücretsiz versiyon yeterli olacaktır. Bu şekilde 100 kişiye kadar HD video toplantıları yapabilmenize, ve özel sohbet odaları yahut ekran paylaşma gibi özelliklere erişim sağlayabilmenize olanak sağlar.

Bir hesapla kayıt olduğunuzda, size kişisel bir URL sağlanıyor ve bu link ile kendi toplantılarınızı yönetebiliyor,  video konferanslarınızı programlayabiliyor ve yaptığınız her kayıta ulaşabiliyorsunuz.

İş video görüşmesi yapmaya gelince, ya Webex Meetings uygulamasını ya da web üzerinden kullanmayı seçmelisiniz. Bazıları masaüstü uygulamasının daha akıcı bir deneyim sağladığını söylese de, bu tartışmalıdır. Ayrıca mobil uygulamaları da bulunmaktadır.

Bedava olan paket 1GB Bulut depolama ile geliyor. Ayrıca sınırsız uzunlukta ve limitsiz görüşme yapabildiğiniz gibi, bu görüşmeleri MP4 şeklinde kayıt edebilirsiniz. Güvenlik ise TLS 1.2 ve AES 256-bit şifreleme ile sağlanmaktadır. Arkasında Cisco'nun ağı olduğu için de etkileyici bir performansın ne demek olduğunu gayet iyi bilmektedir.

Yorumlar

İlk yorum yapan sen ol

Benzer Makaleler

ERP Programları

İşletmenize En Uygun Teknoloji Çözümlerini Seçmek İçin 5 İpucu

Video Konferans Sistemleri

Ücretsiz Video Konferans  Sistemi İnceleme ve Listesi

Muhasebe Programları

Ödeme ve Muhasebe Yazılımını Entegre Etmek İçin Nedenler